GUIDE: Rätt solskydd vid fönsterbyte

När du gör ett fönsterbyte är det även bra att du tänker till på vad du vill ha för solskydd till dina fönster. Beroende på vilka fönster du väljer samt i vilket rum fönstret sitter kommer olika solskydd att passa bättre och det är viktigt att tänka på. Utgå från dina personliga behov och vilka fönster du har när du väljer solskydd så ökar chansen att du blir nöjd med resultatet.

Solskydd vid fönsterbyte

Vid en del tillfällen är det viktigt att få in mycket solljus, exempelvis om din bostad är mörk och om dina fönster är små. Men det är också viktigt att kunna stänga ute solljuset vid behov och för det finns det olika solskydd. Det finns bland annat persienner, rullgardiner, lamellgardiner och plisségardiner. Om du är osäker på vilket som är bäst fyll i kontaktformuläret här på sidan så hjälper vi dig att göra rätt val! Vi kan hjälpa dig med både solskydd och kompletta fönsterbyten i Timrå.

Rullgardin, persienner och markiser

De kanske vanligaste solskydden för fönster är rullgardiner, persienner och markiser. Rullgardiner passar bäst i sovrum, där du vanligtvis vill ha det antingen helt mörkt eller ljust och behovet av flexibilitet inte är så stort. Persienner ger dig mer flexibilitet eftersom de kan vinklas och på så vis släppa in olika mycket solljus. De passar bra i exempelvis vardagsrum och kök, och kan monteras både utanpå och emellan fönsterna. Markiser passar bäst där du exempelvis har en balkong eller uteplats, och fästes på utsidan av huset.

Moderna alternativ

Några ytterligare vanliga och lite nyare alternativ av solskydd är lamellgardiner och plisségardiner. Lamellgardiner passar särskilt för helglasade partier, fönsterdörrar och större fönster där du vill täcka en större yta. Plisségardiner är också relativt nytt och finns som frihängade eller med förspända sidolinor. Plisségardiner består av en väv som är veckad och fungerar likt en rullgardin. Den här gardinen är en snygg inredningsdetalj med en tilltalande design. Ett sista alternativ är att sätta en solfilm direkt på fönstren invändigt.

Vi hjälper dig med rådgivning och offertlämning för ditt fönsterbyte i Timrå

Vi förstår att funderingarna är många när det är dags att ta ställning till vad du ska välja för solskydd i samband med ett fönsterbyte i Timrå. Fundera över dina specifika behov och även hur fönstren är placerade. När på dagen ligger solen på fönstret och vad har du för behov av solskydd i det specifika rummet? Vissa rum kanske du vill kunna mörklägga helt och hållet medan andra rum behöver ha större flexibilitet. Vi på Grönborgs Bygg står gärna till tjänst för att bolla idéer för ditt val av solskydd och kan hjälpa dig med kostnadsfria platsbesök där vi ser över ert behov av fönsterbyte och solskyddslösningar. Kontakta oss redan idag, så hjälper vi dig gladeligen så snart vi kan.