Planera rätt inför ditt fönsterbyte i Timrå

Med åren blir fönster slitna och behöver antingen renoveras eller kanske bytas ut helt. Idag är det vanligt att välja energisnåla fönster och fönster med högre säkerhet - något som många passar på att se över i samband med ett fönsterbyte i Timrå. Vi hjälper dig att planera fönsterbytet så att du kan ta rätt beslut utifrån ditt behov när det gäller val av material som är både snygga och har de funktioner som du önskar dig.

Vårt fönsterföretag i Timrå hjälper dig genom hela fönsterbytet

Om du är osäker på vilka detaljer och vilken information som behövs för att få ett korrekt kostnadsförslag, kan du vara lugn! Vi på Grönborgs Bygg hjälper dig hela vägen. Kontakta oss gärna så för vi en diskussion om saken och hjälper dig med både hembesök, rådgivning och offertlämning - allt du behöver för att planera ditt fönsterbyte.

ROT-avdrag när du anlitar oss för att byta ditt fönster i Timrå

  • Du kan dra av hela 30 procent av arbetskostnaden för att byta fönster under förutsättning att du har betalat in tillräckligt med inkomstskatt under det senaste året
  • Det finns en övre gräns på 50 000 kronor avdrag per person och år
  • Du kan själv räkna ut hur mycket ROT-avdrag just du är berättigad på Skatteverkets hemsida
  • Materialkostnader och resekostnader omfattas inte av ROT-avdraget enligt dagens regelverk

Behövs bygglov för mitt fönsterbyte?

Det här med bygglov upplever många som klurigt. Var går gränsen? Enligt regelverket krävs bygglov om du väsentligt förändrar byggnadens utseende. En bra grundregel för att slippa bygglovsansökningar är att byta till nya fönster som liknar de du hade innan. För om man byter till likadana fönster krävs nämligen inget bygglov. Om du däremot vill byta färg eller material på fönster kan bygglov bli aktuellt. Det finns vissa lokala variationer som behöver följas. Kontakta oss så går vi gärna igenom vad som gäller i just ditt fall. Då kan vi även assistera dig med generell rådgivning angående fönsterbyte i Timrå samt boka in ett kostnadsfritt hembesök med offertlämning.