Aluminiumfönster är helt underhållsfria

Vem drömmer inte om att ha ett helt underhållsfritt hus? En bit på vägen dit är att skaffa underhållsfria fönster. Det finns en hel del material att välja mellan men det absolut mest hållbara på lång sikt är aluminiumfönster. Historiskt sett har fönsterbågar och karmar i Sverige varit gjorda av trä, vilket delvis berott på att vi alltid har haft gott om trä i Sverige. Husen byggdes ofta helt i trä och träbågarna var följsamma då huset rörde på sig. Nu byggs husen av andra material vilka är betydligt mindre rörliga. Där fungerar fönsterkarmar och ramar i aluminium och andra statiska material bra.

Aluminiumfönster eller träfönster med aluminiumskydd

Då branschen talar om aluminiumfönster handlar det egentligen om två olika fönstertyper. Det finns fönster där hela bågen består av aluminiumprofiler och så finns varianten trä / aluminiumfönster. Aluminiumfönster har nästan bara fördelar. Den enda nackdelen är att fönsterbågen kan leda kyla in i huset. Det kan dock motverkas genom att använda en kombination av trä och aluminium i fönsterbågen. Då får du ett fönster som är underhållsfritt, med lågt U-värde och en bibehållen träkänsla. Trät i stommen är impregnerat på olika sätt beroende på var du köper ditt fönster men gemensamt är att det håller länge. Om du är intresserad av att byta fönster i Timrå, kan du kontakta oss på Grönborgs Bygg som erbjuder kvalitativa tjänster inom fönster - däribland installation av aluminiumfönster.

Vilka fönstertyper kräver minst underhåll?

Väljer du att byta till fönster i aluminium till ditt hus, så får du ett fönster som troligen håller husets livslängd. Aluminium är i det närmaste oförstörbart och är samtidigt mycket lättskött. Du torkar av fönsterbågen då du tvättar fönstren, och det krävs ingen skrapning och målning. Du kan lätt sätta din personliga prägel på dina underhållsfria fönster genom färgval och spröjs av olika modell. Det är viktigt att känna till att alla "underhållsfria" fönster faktiskt inte är det. Fönsterbågar av PVC bryts ner av sol och väder och vanlig plåt rostar förr eller senare. Det är endast fönster av aluminium som i realiteten är i princip underhållsfria.

Några vanliga frågor vi brukar få om aluminiumfönster i Timrå

Är ett aluminiumfönster underhållsfritt?

Ja, ett aluminiumfönster är underhållsfritt. Du behöver inte skrapa eller måla det. Utsätts det däremot för någon form av skada ska det dock självklart åtgärdas.

Kan jag få mitt aluminiumfönster i vilken färg jag vill?

Aluminiumfönster finns i många färger för dig som vill sätta din personliga prägel på ditt hus. Dessutom finns det olika lösa spröjs.

Är aluminiumfönster dyrare än andra typer av fönster?

Skillnaden i pris på fönster avgörs inte endast av bågen utan i hög grad av vilken typ av glas som sitter i bågen.

Kontakta oss på Grönborgs Bygg för professionell rådgivning

Vi erbjuder alla privatpersoner gratis hembesök med offertlämning. Kontakta oss via kontaktformuläret här på hemsidan, så hjälper vi dig med alla dina frågor och kan även boka in ett gratis hembesök om så önskas. Du kan också läsa mer om oss på denna webbsida: Om oss